Powered by Blogger.

Όρεξη για... έρωτα!

Πολλά τρόφιμα έχουν κερδίσει τον χαρακτήρα του αφροδισιακού. Και η αλήθεια είναι ότι συχνά ο έρωτας περνά από το στομάχι. Ετοιμάστε του λοιπόν τραπέζι με τους βασιλιάδες των αφροδισιακών και ανοίξτε τον δρόμο για... την καρδιά του!

Κυρίως πιάτο για 4 άτομα
Μύδια σαγανάκι
Υλικά
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
1/ 2 κουτ. γλυκού αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
1/ 2 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι
Πιπέρι καγιέν
150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 κουτ. σούπας άνηθο


Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και μετά προσθέτουμε τα μύδια. Σβήνουμε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τριμμένο θυμάρι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 περίπου λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με την φέτα και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

Συμβουλή: Αν θέλουμε, στο τέλος μπορούμε να ψήσουμε τα μύδια σαγανάκι, στο γκριλ για δυο τρία λεπτά ώστε να λιώσει η φέτα.

Γλυκό για 6 άτομα
Φράουλες με σοκολάτα
Υλικά
Για τη βάση
350 γραμμ. cookies σοκολάτας
120 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Κρέμα και επίστρωση
250 γραμμ. κουβερτούρα
600 γραμμ. τυρί κρέμα
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1 φλιτζάνι ζάχαρη
100 ml κρέμα γάλακτος
Φράουλες
500 γραμμ. φράουλες
200 γραμμ. ζάχαρη
2 φέτες λεμονιού

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες και τις ανακατεύουμε μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι. Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον. Τις βράζουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι το μίγμα να αποκτήσει υφή μαρμελάδας. Σε μπολ ενώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα. Για να φτιάξουμε την κρέμα, με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το τυρί κρέμα να αφρατέψει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε διαδοχικά τη βανίλια, τη ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα. Τέλος, προσθέτουμε στο μίγμα την κουβερτούρα λιωμένη και ανακατεύουμε μέχρι η κρέμα μας να μοιάζει με αφράτη μους. Την αδειάζουμε πάνω από τη βάση και ψήνουμε το cheesecake για 50' περίπου στους 180 βαθμούς (αντιστάσεις).

0 comments